Concurs Băsescu: "Clasa politică trebuie să dea exemplul eliminării risipei"

338

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a apreciat că există riscul întârzierii reformelor structurale în 2009 sub pretextul că acest an este unul electoral și a cerut clasei politice să fie un exemplu de limitare a risipei banului public.

"O majoritate parlamentară nu rămâne reprezentativă decât dacă depășește logica interesului de partid și acționează în interesul celor care i-au ales. Un risc major este întârzierea reformelor structurale sub pretextul că 2009 este un an electoral", a spus președintele în mesajul adresat, luni, celor două Camere ale Parlamentului.

Băsescu a afirmat că, în calitate de șef al statului, nu se va lăsa atras în jocuri politicianiste care să pericliteze reforma instituțiilor statului și depășirea cu bine a efectelor crizei economice. "România poate ieși din criză cu o administrație modernizată. Dacă vom continua să ne amăgim cu ideea că putem trăi acceptabil cu bani de împrumut, decalajele dintre România și țările dezvoltate se vor adânci", a spus Băsescu.

Șeful statului le-a cerut parlamentarilor, cât și clasei politice, în general, să dea un exemplu de austeritate într-o perioadă dificilă pentru România. "O politică bugetară nesăbuită poate fi seducătoare pe termen scurt, dar garantat dezastruoasă pe termen mediu și lung (...) Clasa politică trebuie să dea exemplul eliminării risipei banului public. Dacă nu, vom fi sancționați atât de electorat, cât și de istorie. Reforma statului plus austeritate plus solidaritate egal o șansă pentru România", a conchis președintele Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.681 secunde