Băsescu solicită Parlamentului adoptarea Codurilor de Procedură Penală și Civilă în această sesiune

278
Președintele Traian Băsescu a transmis, azi, o scrisoare președinților Senatului și Camerei Deputaților în care solicită Legislativului să adopte, până la sfârșitul acestei sesiuni, Codul de Procedură Penală și Codul de Procedură Civilă, anunță Mediafax.
"După cum deja cunoașteți, România se află încă sub Mecanismul de Cooperare și Verificare în domeniul justiției și luptei împotriva corupției. O etapă importantă a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justiției o reprezintă Raportul Comisiei Europene care urmează a fi adoptat în vara acestui an. O evaluare pozitivă în acest document va fi posibilă în condițiile în care Parlamentul României va adopta Codul de Procedură Penală și Codul de Procedură Civilă cât mai curând posibil.
În acest sens, revin la scrisoarea transmisă dumneavoastră în luna aprilie a.c., solicitându-vă adoptarea celor două Coduri sus-menționate, până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare", se arată în scrisoarea transmisă de către președintele Băsescu lui Mircea Geoană și Robertei Anastase, remisă, astăzi, de Biroul de presă al Administrației prezidențiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9677 secunde