Concurs Băsescu spune că nu anunță suma împrumutului la FMI pentru a nu fi atacat

210

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că are o evaluare a BNR și a Ministerului de Finanțe cu privire la suma de care România are nevoie de la FMI, dar că nu o va face publică pentru că, dacă suma se va dovedi inexactă, ar deveni subiect de atac din partea presei.

"Sunt covins că atât Ministerul de Finanțe, cât și BNR cam știu necesarul de bani și nu fac un secret din a vă spune că o cifră aproximativă o cunosc și eu, dar nu vreau să o lansez pentru că ar deveni cifra magică, și ferească Dumnezeu să fie un miliard în plus sau în minus că presa ar face explozie. Probabil, dacă ar fi în plus un miliard ne-am trezi cu speculații de genul "Deci a spus cifra aia, deci este clar că un miliard l-au furat, l-au pus undeva!", a declarat șeful statului la postul public de radio.

Președintele a arătat că "în mod categoric" are o evaluare cu privire la suma pe care România o va solicita din partea FMI, însă a precizat că este "prudent" în a o face publică, deoarece "presa finanțată de la Crescent și banii de la FNI este dispusă la orice discreditare".

Șeful statului a făcut și o comparație cu perioada în care România a mai avut de-a face cu FMI, arătând că lucrurile stau acum altfel, dacă suma împumutată în anii '90 era de ordinul zecilor sau sutelor de milioane, acum fiind vorba de ordinul miliardelor. "Până când nu se termină evaluarea, nu vom putea spune nici unul vreo cifră, dar discutăm deja de ordinul miliardelor, sau 10 miliarde sau peste 10 miliarde sau, iată, cum spuneați mai înainte, 20 de miliarde. Discutăm de cu totul altceva", a spus Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8376 secunde