Boc: "Măsurile luate de Guvern vor permite relansarea economiei"

566

Articole de la același autor

Măsurile din planul anticriză al Guvernului și investițiile în infrastructură vor permite relansarea economică a României în următoarele trimestre, astfel încât deficitul bugetar să fie menținut la 2% din PIB, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Perspectiva noastră este următoarea: măsurile pe care le-am prevăzut prin buget, componenta politicilor anticriză, investițiile masive în infrastructură, achitarea datoriilor, capitalizarea CEC și Eximbank, neimpozitarea profitului reinvestit, vor fi măsuri care ne vor permite o relansare economică începând cu următoarele trimestre, astfel încât să rămânem la deficitul bugetar (de 2% n.r.) (...)", a declarat Boc. El a răspuns astfel la întrebarea cum va păstra Guvernul ținta de deficit de 2% din PIB, în situația în care încasările la buget continuă să scadă în lunile următoare, și care ar fi opțiunile pentru finanțarea deficitului - majorarea impozitelor sau accesarea unui împrumut?

"Creșterea economică prevăzută în buget este cea pe care Comisia Națională de Prognoză ne-a oferit-o. Și în această prognoză, primul trimestru al anului 2009 nu este unul prevăzut cu creștere economică", a spus premierul.

Veniturile bugetului general consolidat au scăzut în ianuarie cu 8,68% față de cele din prima lună a anului trecut, la 13,8 miliarde lei (3,26 miliarde euro), pe fondul diminuării sumelor colectate la majoritatea bugetelor componente, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8791 secunde