Claudiu Palaz l-a amendat pe primarul Claudiu Tusac

270
Prefectul Claudiu Palaz a dispus sancționarea primarului municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, cu amenda de 1.000 lei, ca urmare a refuzului constant de a furniza informațiile solicitate de Comisia județeană pentru recensământul populației și al locuințelor.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Constanța, Palaz a luat această măsură în conformitate prevederile HG 1502/2009 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și al locuințelor din România în anul 2011.
În ziua de 15 noiembrie 2010 s-a încheiat procesul de centralizare a datelor privind nomenclatura stradală, numerele administrative și ortofotoplanurile de la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor, situație necesară organizării recensământului ce se va desfășura în perioada 12-21 martie 2011. "La ora actuală județul Constanța se află în imposibilitatea de a declara încheiat acest proces și de a înainta o situație finală Ministerului Administrației și Internelor din cauza primarului municipiului Mangalia, care nu s-a conformat termenelor repetate pe care le-am acordat pentru transmiterea datelor. Este greu de explicat faptul că primarul Claudiu Tusac refuză sau nu poate să-și îndeplinească atribuțiile pe care le are în calitate de președinte al Comisiei municipale pentru recensământul populației și al locuințelor, în condițiile în care Mangalia este singura localitate din județul nostru care nu a transmis nicio informație privind recensământul. Prin urmare, Claudiu Tusac se face vinovat de încălcarea HG 1502/2009, fapt ce atrage după sine răspunderea contravențională", a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5521 secunde