Concurs Copilul spune că președintele l-a "împins", dar martorii infirmă. Băsescu va da publicității o expertiză a unui specialist

738

Articole de la același autor

"Vă confirm că eu sunt cel din imagini. (...) Aveam zece ani. Inițial, domnul președinte mă luase pe scenă și am vrut să spun ceva legat de Iliescu și Năstase. Probabil de emoții, am spus că Iliescu și Băsescu nu sunt buni sau ceva de genul. Apoi domnul președinte m-a dat jos de pe scenă. S-a enervat că spusesem o prostie și când m-am dus lângă dânsul vroiam să-mi cer scuze, dar m-a împins. Chiar am râs, nu a fost ceva care m-a marcat", a declarat adolescentul Bogdan Istrățoiu pentru "Observatorul de Prahova".
Ulterior, Istrățoiu a fost contactat de OTV, unde a spus că filmulețul este real, nu este trucat. Totuși, el s-a arătat revoltat că în emisiunea respectivă o doamnă care pretinsese a fi mătușa sa a spus că el a fost bătut.
"Am început să râd, m-am simțit onorat, pe moment nu m-a durut, fizic, dar m-a durut în suflet, pentru patrie", a povestit Istrățoiu, care a mai mărturisit că se roagă "cu mâna pe inimă să câștige domnul Băsescu". El a mai explicat că are 15 ani, locuiește în Italia și lucrează în showbiz.
Înainte de a povesti ce s-a întâmplat în 2004 la mitingul din Prahova, băiatul a cerut să nu se mai spună despre el că ar fi bolnav psihic și să i se respecte "intimitatea privată". "Să nu mai faceți aberații la adresa tatălui, care nu există, că sunt bolnav psihic și că sunt handicapat, că nu sunt. Chiar sunt foarte sănătos și mulțumesc lui Dumnezeu", a spus el. Întrebat dacă e adevărat că nu-și cunoaște tatăl, băiatul a replicat: "Dar nu contează dacă îl cunosc sau nu îl cunosc, asta este intimitatea mea privată".

Femeia care-i vorbea lui Băsescu susține că acesta nu a lovit copilul
Femeia care-i vorbea lui Traian Băsescu, în înregistrarea în care acesta apare că ar lovi un copil, susține însă că băiatul respectiv i-ar fi spus șefului statului să o dea "dracului" pe ea, că e nebună, dar că președintele nu l-a lovit, deoarece nu avea cum să ajungă de pe scenă la el.
"În nici un caz nu am văzut că dă domnul Traian Băsescu în el. În nici un caz! Deci asta e o minciună. Ori e pus de cineva, ori nu știu. Era o scenă și abia am ajuns. Dânsul mi-a întins mâna să dau mâna cu dânsul, dar n-am ajuns la mâna dânsului. Deci nu avea cum să-l atingă", a declarat Ana Ghiță, citată de Realitatea TV.
Președintele Traian Băsescu a declarat pentru NewsIn vineri dimineață, în jurul orei 3.00, că în cadrul emisiunii de la Realitatea TV nu distingea imaginile care arată că ar lovi un copil, care se derulau pe monitorul din platou și date publicității de cotidianul Gardianul, precizând și că va face publică o expertiză a filmării.
"Eu nu distingeam ce e pe un monitor pe care mi l-au pus. Nici nu am realizat ce era acolo pentru că era pe un monitor pur și simplu. Am văzut o îmbulzeală, dar nu am văzut despre ce era vorba, doar ce-mi povestise domnul Dumitrescu (n.r.-moderatorul emisiunii la care a participat președintele)", a declarat vineri dimineață, înainte de a părăsi sediul de campanie, președintele Traian Băsescu, întrebat de ce nu a avut o reacție în cadrul emisiunii în care i s-au prezentat imaginile în care pare a lovi un copil.
Întrebat dacă imaginile sunt un trucaj, șeful statului a spus că a văzut imaginile demontate pe un computer la sediul de campanie, însă trebuie făcută o expertiză a unui specialist. "Eu am văzut deja demontată scena pe un calculator, probabil că mâine o să o vadă și publicul", a spus Traian Băsescu. "Expertiza trebuie făcută de un specialist, va exista mâine. Nu vreau să fac niciun fel de afirmație înainte, veți vedea mâine, eu am văzut deja", a precizat Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4367 secunde