De vineri se circulă cu rovinietă electronică. Șoferii fără dovadă plătesc amenzi și despăgubiri

674

Articole de la același autor

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) introduce de la 1 octombrie rovinieta electronică, urmând ca șoferii fără documentele care atestă plata acesteia să achite despăgubiri în funcție de tipul vehiculului, între 28 și 1.210 euro, și amenzi între 250 și 4.500 lei, informează Mediafax.ro.
Rovinieta poate fi cumpărată de la orice subunitate CNADNR, de la benzinăriile MOL, Rompetrol, Petrom și OMV, de la oficiile Poștei Române, de la Uniunea Națională a Transportatorilor Rurieri Români, dar și la firmele de distribuție Scalla, Speedy, Medina și Pasaj.

Pentru a achiziționa rovinieta, conducătorul auto îi comunică operatorului, pe propria răspundere, numărul mașinii, tipul vehiculului și perioada de valabilitate a rovinietei.

Operatorul introduce în calculator numărul autovehiculului, iar sistemul generează, automat, toate datele de identificare, precum și categoria vehiculului, dar și numele proprietarului. După achitarea tarifului, cumpărătorul primește un bon de casă sau factură, dacă solicită, în locul vechiului autocolant care se lipea pe parbriz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8649 secunde