Declarațiile de avere ar putea avea o componentă publică și una confidențială

346
La finalul ședinței Biroului Permanent Național al PDL de astăzi, vicepreședintele democrat-liberalilor, Gheorghe Flutur, a făcut referire la proiectul de lege pentru funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), elaborat de către Ministerul Justiției și prezentat în cadrul coaliției de guvernământ.
Gheorghe Flutur a remarcat că proiectul a primit și acceptul UDMR, al minorităților și al independenților din Parlament.
"Există o anume propunere ca declarațiile de avere să aibă două componente: una publică și una care să respecte confidențialitatea, cum ar fi datele referitoare la adresă ș.a.m.d.", a declarat vicepreședintele PDL.
Flutur a precizat că Executivul a ales să fie el inițiatorul noii legi de funcționare și organizare a ANI, pentru ca România să respecte angajamentele luate la aderarea la Uniunea Europeană, iar activitatea Agenției Naționale de Integritate să nu fie perturbată.
"Trebuie să respectăm ce am promis Comisiei Europene când am intrat în Uniune. Nu trebuie să se teamă nimeni de transparență, iar Guvernul vine cu o inițiativă pentru a exista continuitate, pentru ca activitatea ANI să nu fie întreruptă. Am văzut că unele partide nu vor să vină la consultările de la Cotroceni. Poate că în mintea unora ANI ar trebui să fie un organism care să nu muște, să nu înțepe pe cineva", a mai precizat Gheorghe Flutur.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1736 secunde