Deputatul Aledin Amet amenință cu plecarea din Grupul Minorităților Naționale

292
Un incident aparent minor și o glumă nepotrivită sunt pe cale să îl determine pe deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Aledin Amet, să părăsească Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.
Decizia finală va fi luată de către parlamentarul uniunii tătare marți, 14 decembrie. Până la această dată, Aledin Amet a solicitat liderului de grup, Varujan Pambuccian, să ia măsuri în ceea ce îl privește pe reprezentantul minorității italiene din cadrul grupului, deputatul Mircea Grosaru. În cursul zilei de marți, 7 decembrie, acesta a glumit pe seama apartenenței religioase a colegului său Aledin Amet și implicit pe seama cutumelor specifice cultului islamic, afirmând în spirit de glumă că parlamentarul tătar ar consuma carne de porc, interzisă de Islam. Afirmațiile preluate de către o televiziune națională au adus atingere imaginii deputatului Aledin Amet și implicit comunității tătare din România.
Pentru a lămuri acest aspect, deputatul italian Mircea Grosaru a anunțat că va fi prezent mâine la Constanța, unde va avea o intervenție în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7649 secunde