Doi pescari au scăpat cu viață, după ce barca lor a fost lovită de un tanc petrolier

235
Doi pescari au recunoscut că sunt norocoși pentru au rămas în viață, după ce un petrolier a lovit barca lor în largul coastei Lowestoft (Marea Britanie). Pe data de 8 februarie 2011, cei doi se bucurau de o dimineață de relaxare la pescuit de cod, când barca lor a fost lovită de colosul de oțel.
Unul dintre pescari a relatat că a văzut tancul petrolier Zaliv Vostoc, la o distanță de două mile, și l-a contactat prin radio, dându-i poziția bărcii. Cei de pe petrolier au confirmat că vor naviga departe de barcă, dar după 15 minute nava era foarte aproape. Echipajul bărcii a încercat din nou să comunice prin radio, dar nu i s-a răspuns.
A urmat lovitura. Din fericire, barca s-a eliberat la timp din ancoră și, grav avariată, a fost capabilă să ajungă la Norfolk & Suffolk Royal Yacht Club, din Lowestoft.
Agenția Maritimă și a Gărzii de Coastă a demarat o anchetă. Evenimentul a fost raportat la Sirenac, o bază de date pan-europeană pentru Port Control, tancul petrolier urmând să fie contactat în primul port în care va ajunge.
Zaliv Vostoc are capacitatea de 104.527 tdw, a fost construit în 2009 și are pavilion Liberia. Armatorul este o firmă din Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5593 secunde