Fostul comisar european Leonard Orban a fost numit consilier prezidențial

322

Articole de la același autor

"Președintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 8 martie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban în funcția de consilier prezidențial pe probleme de afaceri europene în cadrul Administrației Prezidențiale", se arată într-un comunicat al Președinției remis agenției MEDIAFAX.
Până acum, funcția de consilier prezidențial pe probleme de afaceri europene nu era cuprinsă în aparatul prezidențial. Exista Departamentul pentru Relații Internaționale, condus de consilierul prezidențial Anca Ilinoiu, precizează Mediafax.
Leonard Orban are vârsta de 49 de ani. După aderarea României la UE, el a devenit comisar european pentru Multilingvism. Orban a depus jurământul de învestitură în funcția de comisar european la 22 ianuarie 2007, la Luxemburg. Portofoliul multilingvismului, acordat lui Leonard Orban, cuprindea traducerile, interpretarea și oficiul pentru publicații oficiale al Uniunii Europene, se mai arată pe Mediafax.
Anterior, începând cu anul 2004, Leonard Orban a ocupat succesiv funcțiile de secretar de stat în Ministerul Integrării Europene și negociator-șef cu Uniunea Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8199 secunde