Concurs Grecia acordă sporuri pentru ținută decentă pentru sute de mii de funcționari publici

363

Articole de la același autor

Criza financiară ce a zguduit Grecia a adus în centrul scenei internaționale serviciile publice grecești, o boală veche a clientelismului politic ce a hrănit dezastrul datoriei publice, afirmă comentatorii greci, citați de AFP, notează HotNews.ro. În acest moment, s-a ajuns la situația în care nimeni nu pare a ști exact numărul bugetarilor, în ciuda acordării unor sporuri care sună familiar în urechile românilor: spor de ținută decentă sau bonus pentru faptul că nu întârzii la birou.
Guvernele de toate culorile și-au plasat în sectorul public, de-a lungul timpului, favoriții, astfel încât în momentul de fața acesta este atât de umflat, încât oficialii nici măcar nu știu de unde să înceapă în încercarea de a-l reduce, se mai precizează pe HotNews.ro.
"Nimeni, nici chiar primul ministru nu poate spune cu certitudine care este numărul real al funcționarilor", a afirmat recent Constantinos Michalos, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Atenei.
"Am evaluat numărul funcționarilor publici la 1,2 milioane de persoane, incluzând aici angajații pe durata determinată. Federația funcționarilor vorbește de 700.000, iar ministerul Finanțelor de 800.000", a adăugat el.
Potrivit ministerului de Interne, numărul funcționarilor cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată a crescut cu peste 28.000 de persoane în perioada 2006 - 2008.
Michalos, fost secretar general al ministerului de Finanțe, povestește despre sporurile și beneficiile de care se bucurau unii funcționari publici: "Femeile de serviciu și atașații de presă de la ministerul Finanțelor primeau un salariu dublu față de colegii lor de la alte ministere... în parlament, angajații munceau 12 luni, dar primeau 16 salarii ... funcționarii aveau prime pentru că se îmbrăcau decent sau pentru că veneau la timp la serviciu", explică el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5779 secunde