Grevă la Spitalul Județean Constanța

514
Cadrele medicale și personalul TESA care lucrează în Spitalul Județean Constanța s-au strâns, încă de la primele ore, în curtea unității sanitare, pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate anunțate de Guvern. Asistentele, medicii și personalul TESA au cerut guvernanților să renunțe la măsurile anunțate, la reducerea salariilor cu 25%, la tăierea a 15% din pensii, la reducerea numărului de paturi preconizată (care va duce la reducerea posturilor), la tăierea biletelor de tratament compensate etc. "Acum trăim din 600 de lei pe lună, dar după ce ne taie 25% nu vom mai rămâne cu nimic", a afirmat una dintre infirmiere.
De asemenea, cadrele medicale constănțene au cerut să le fie acordate drepturile salariale restante. "Nu se mai poate în acest fel. Este înjositor ca la Spitalul Județean Constanța, cea mai mare unitate spitalicească din județul nostru, să fie restanțe din 2009. Solicităm să ni se acorde tichetele de masă, primele de stabilitate. Dorim, totodată, stoparea tuturor externalizărilor din spital", a afirmat Nicu Manea, liderul Sindicatul SANITAS Constanța.
Personalul medical se va afla în grevă întreaga țară, dar măsura de protest va dura până la ora 12,00. Asistența medicală este asigurată, astăzi, de o treime din personal. Astăzi vor fi în grevă și cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7645 secunde