Concurs Guvernul are datorii de 1,1 miliarde de euro

706

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a spus că deficitul bugetar pe 2008 este de 4,8% "pe cash" și de 5,21% pe angajamente și că datoriile Guvernului sunt de 725 de milioane de euro pe datorii facturate, iar pe cele nefacturate sunt alte 367 de milioane de euro și că acestea trebuie plătite.

"Pentru a ieși din dubiile deficitului pe 2008, vă pot spune că acesta este de 4,8 la sută pe cash și pe angajamente de 5,21 la sută, ceea ce înseamnă o depășire majoră a deficitului bugetar prognozat, care a fost la 2,3 la sută. 4,8 la sută deficit pe cash înseamnă circa 7 miliarde, iar deficitul pe angajamente este de 7,81 miliarde de euro. Aceste realități trebuie corectate prin actualul buget", a spus Traian Băsescu.

Șeful statului a precizat că este important ca, înainte de construirea bugetului, Guvernul să privească la datoriile care reprezintă în opinia lui "urgența zero". "Privind la realitatea datoriilor pe care instituțiile centrale le au, înțeleg că economia este blocată chiar de Guvern" , a spus Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8493 secunde