Potrivit premierului Emil Boc,

Guvernul are pregătit un pachet de măsuri alternative

392
Premierul Emil Boc a anunțat, în urmă cu puțin timp, că Executivul are stabilit un pachet de măsuri alternative, obiectivul principal fiind menținerea deficitului bugetar la 6,8% din PIB.
Primul-ministru a precizat că acest pachet a fost negociat și va fi negociat în continuare cu reprezentanții Comisiei Europene, ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale. După finalizarea negocierilor, pachetul de măsuri va fi prezentat opiniei publice, a mai precizat premierul.
Emil Boc a ținut să menționeze că reducerea salariilor bugetarilor cu 25% rămâne în vigoare și va fi aplicată. Aceeași situație se menține și în cazul componentei recalculării pensiilor, cu excepția pensiilor judecătorilor, procurorilor și judecătorilor, respectiv magistraților asistenți ai Curții Constituționale.
Potrivit premierului, noul pachet de măsuri va cuprinde toate corecturile pe care le-a impus decizia Curții Constituționale și va fi retrimis Parlamentului.
Conform Constituției, prevederile declarate neconstituționale trebuie puse în acord cu decizia Curții în termen de 45 de zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1943 secunde