Indemnizația pentru creșterea copilului, - 25%

479
Indemnizația pentru creșterea copilului, acordată mamelor pentru maximum doi ani, va scădea cu 25%, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. În acest moment, indemnizația este de 85% din media veniturilor din ultimul an. Astfel, mamele vor primi 63,75% din media veniturilor, au precizat sursele citate. Potrivit acestora, va fi păstrată limita minimală de 600 de lei.
În ultimele zile au apărut mai multe informații legate de scăderea indemnizației pentru mame. Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat pe blogul său de judecătorul Adrian Neacșu, președintele Tribunalului Vrancea, indemnizația pentru creșterea copilului ar fi urmat să scadă cu 15%.
Reamintim ca diverse surse guvernamentale au anunțat că indemnizația pentru mame va scădea, fiind avansate două variante: fie stabilirea unui cuantum fix de șase milioane de lei, fie scăderea procentului actual.
Potrivit aceleiași surse, alocația acordată la nașterea unui copil, în valoare de 230 de lei, scade și ea cu 15%. Tot cu 15% scade și alocația de stat pentru copii, acum în valoare de 200 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5484 secunde