Israelul a arestat o navă germană care transporta arme ilegale, destinate teroriștilor

256
Ministerul Afacerilor Externe din Israel a dat un comunicat de presă în care se spune:
"Pe data de 15 martie 2011, forțele navale israeliene au abordat și controlat nava "Victoria" sub pavilion liberian, după ce au primit acordul necesar. Îmbarcare s-a bazat pe rapoarte care informau că nava transportă armament ilicit destinat organizațiilor teroriste din Fâșia Gaza. Nava se afla în largul coastei Israelului, în apele deschise ale Mării Mediterane.
La cercetarea preliminară s-a constatat că nava transportă cantități semnificative de arme și echipament militar. Potrivit documentelor navei și confirmării echipajului, nava a plecat inițial de la portul Latakia, din Siria, după care s-a îndreptat spre portul Mersin, din Turcia. Apoi, s-a îndreptat spre Egipt. S-a stabilit că Turcia n-a avut nici o legătură cu încercarea de trafic cu arme.
Necesitatea de a preveni traficul cu arme: Această tentativă de trafic cu cantități mari de arme la bordul navei Victoria oferă dovezi suplimentare Israelului că este imperios necesar să examineze toate mărfurile care intră în teritoriile controlate de Hamas, în Fâșia Gaza. Israelul nu poate permite ca arme și echipament militar să ajungă în mâinile teroriștilor, care le vor folosi împotriva populației sale civile.
Israelul a acționat în legitimă apărare: Traficul ilegal de arme în Fâșia Gaza reprezintă o amenințare directă și iminentă pentru siguranța și securitatea statului Israel și a cetățenilor săi, care continuă să se afle sub atacul neîncetat cu rachete și foc de mortiere, originar din Gaza.
Datele preliminare indică faptul că armele de la bordul navei își au originea în Iran, care se străduiește să înarmeze Fâșia Gaza. Sub conducerea Hamas, Fâșia Gaza a devenit parte a axei Iran - Siria -Hamas. (…)
Un act de înșelăciune: Ar trebui remarcat faptul că nimic în documentele de transport de marfă ale navei Victoria nu relevă adevărata natură a conținutului containerelor, încălcându-se dispozițiilor convențiilor Organizației Maritime Internaționale și a standardelor profesionale, inclusiv Convenția privind Siguranța Vieții Omenești pe Mare (SOLAS) și Codul privind Mărfurile Periculoase în Transportul Maritim Internațional (IMDG)."
Presa din Israel notează că nava a fost ghidată spre portul Asdod, iar ancheta este în curs de derulare.
Portcontainerul Victoria, are capacitatea de 22.506 tdw, a fost construit în 2004 și navigă sub pavilion Liberia. Manager este Doehle P, iar proprietar Dohle (Doehle) Schiffahrt Germania.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5356 secunde