Marinarii români răpiți de pirații somalezi se îndreaptă către casă

429
Ministrul român de externe, Cristian Diaconescu, a confirmat luni pentru NewsIn că cei cinci marinari români aflați la bordul remorcherului Buccaneer au fost eliberați de pirații somalezi, în prezent aflându-se în drum spre casă.

Ministrul de externe a precizat că starea de sănătate a românilor este bună, iar familiile au fost anunțate.

Marinarii au fost eliberați duminică seara, în jurul orei 23.15, a mai spus ministrul.

Șeful diplomației române a ținut să mulțumească autorităților de la Roma, în special celulei de criză din MAE italian, pentru cooperarea excelentă cu structura similară din MAE român.

Întrebat dacă pentru eliberarea echipajului și a remorcherului italian a fost plătită vreo răscumpărare, Cristian Diaconescu a spus că armatorul și asiguratorul navei sunt cei care au negociat direct cu pirații somalezi.
Nava Bucaneer, la bordul căreia se află și cinci români, eliberată de pirații somalezi, se îndreaptă spre portul Djibouti, a anunțat duminică seara ministrul italian de externe, Franco Frattini, citat de Reuters. Frattini a spus că a primit vestea eliberării de la premierul somalez. Nava, capturată în aprilie în Golful Aden, a fost eliberată în urma acțiunilor excepționale ale autorităților somaleze și ale serviciilor italiene, a precizat Frattini.

În afară de cei cinci români, la bordul navei mai sunt zece italieni și un croat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8295 secunde