Milanezii vor construi un zid pentru a stopa "invazia" romilor români

437

Articole de la același autor

Un zid de beton cu lungimea de 400 de metri și înălțimea de trei metri va fi construit la periferia orașului italian Milano pentru a-i ține departe pe romii români care trăiesc în zonă, informează ziarul "Il Messaggero", citat de Mediafax.
"În primul rând, nu este un zid (n.r.-pentru izolarea romilor de restul lumii), ci are rolul închiderii zonei", a declarat Giorgio Oldrini, primarul localității Sesto San Giovanni. Opoziția de dreapta criticase întârzierile Primăriei în demersurile de reglementare a statutului zonei ocupate abuziv de romi.
În această dimineață, primarul a decis începerea lucrărilor la bariera de beton armat care va avea o lungime de 400 de metri și o înălțime de trei metri. Zidul va fi ridicat pentru împrejmuirea unei foste zone industriale situată între autostradă și calea ferată, la periferia nord-vestică a orașului Milano.
Săptămânal, forțele de ordine descind în această zonă pentru evacuarea romilor instalați abuziv, însă aceștia revin de fiecare dată. "În acest context a fost luată decizia construirii zidului, hotărâre acceptată de prefect. Situația era inadmisibilă. Cetățenii au cerut acest lucru", se apără primarul Giorgio Oldrini.
Tot în această dimineață, înainte de începerea lucrărilor, au fost evacuați, probabil pentru ultima dată, aproximativ 40 de romi români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7707 secunde