Ministerul Culturii preia Teatrul "Oleg Danovski" cu tot cu datorii

699
O echipă din cadrul Ministerului Culturii se va deplasa la Constanța pe 27 decembrie pentru a prelua Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOB). Daniela Vlădescu, directorul instituției, a anunțat, astăzi, că Ministerul va face tot posibilul pentru a plăti salariile pe care angajații nu le-au mai luat de la Consiliul Județean încă din luna septembrie, precizând că foștii ordonatori de credite vor trebui să plătească în instanță pentru abuzurile împotriva Teatrului "Oleg Danovski". "Ne vor prelua cu niște datorii, pe care vor încerca să le achite din fondurile Ministerului", a declarat Daniela Vlădescu.
Angajații TNOB ar fi putut avea sărbători fericite dacă, până astăzi, Consiliul Județean ar fi organizat comisia de predare, întrucât echipa ministerială intenționa ca pe 23 decembrie să se deplaseze la Constanța pentru semnarea protocolului. "Astăzi ar fi trebuit ca Ministerul să vină să preia instituția, dar la ședința de preluare ar fi trebuit să participe și o comisie de la Direcția de Cultură din cadrul Consiliului Județean. Cei de la CJC au anunțat în ultimul moment că nu știu de această preluare și că nu sunt pregătiți, deși li s-au trimis faxuri și au fost contactați telefonic. Această comisie a fost făcută abia astăzi. Țin să-l înfierez pe domnul Nicușor Constantinescu pentru tot răul pe care continuă să-l facă unor oameni nevinovați. 240 de familii pe care ar fi putut să le sprijine și pe care le ignoră și le persecută până în ultimul moment", a spus Daniela Vlădescu.
Luni dimineața, comisiile Ministerului Culturii, Consiliului Județean și TNOB se vor întruni la Constanța pentru a întocmi protocolul de predare-primire. Vom reveni cu detalii privind acest subiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8159 secunde