Concurs Muncitori români, blocați în deșertul libian. Localnici înarmați i-au jefuit de provizii și mașini

242

Articole de la același autor

Un britanic care lucra în deșertul libian alături de aproximativ 300 de colegi, printre care și români, afirmă că sunt ignorați de Guvernul britanic și că sunt lipsiți de protecție, la 400 de kilometri de coastă, între Benghazi și Tripoli, relatează presa britanică, citată de Mediafax.ro.
Potrivit ediției electronice a cotidianului The Sun, pe lângă cei 90 de britanici care lucrează în domeniul petrolier sunt și austrieci, români, germani, indieni, cetățeni din Bangladesh și pakistanezi.

Britanicul James Coyle a anunțat, miercuri, la un post de radio al bazei lor, că grupul nu a fost contactat de autorități după ce a cerut Guvernului asistență de urgență în urmă cu trei zile.

"Trăim un coșmar. (...) Trăim în fiecare zi cu teamă pentru viețile noastre", a spus el. Liniile telefonice între baza lor și capitală au fost distruse, iar proviziile de hrană și apă, precum și vehiculele sau chiar frigiderele le-au fost furate de localnici înarmați cu puști AK-47.

Aeroportul se află la doar un kilometru de baza lor, astfel că transportarea lor pe cale aerienă ar fi foarte ușor de realizat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7925 secunde