Nava Beluga Nomination a fost eliberată de pirații somalezi

214
Pe data de 13 aprilie 2011, pirații somalezi au eliberat nava heavylift (multifuncțională) Beluga Nomination, în urma încasării răscumpărării.
Istoria capturării este sângeroasă. Nava a fost abordată pe 22 ianuarie 2011, la 400 mile de insulele Seyshelles. În momentul atacului, echipajul s-a ascuns în cabine. A stat baricadat două zile și jumătate, așteptând venirea navelor de război.
Salvare nu a venit, în schimb pirații au reușit să forțeze intrarea în suprastructură, astfel că echipajul a fost nevoit să se predea.
La scurt timp după ce baricada a căzut, forțele navale daneze și din Seyshelles au încercat să elibereze nava, în ciuda pericolului la care erau expuși ostatecii.
În schimbul de focuri, cel puțin unul pirat și doi membri ai echipajului, un rus și un filipinez au fost uciși. Alți doi marinari, un ucrainean și un filipinez au reușit să evadeze, la bordul unei bărci de salvare.
În momentul capturării, la bordul lui Beluga Nomination se aflau 12 navigatori: comandantul polonez, doi ruși, doi ucraineni și șapte filipinezi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6025 secunde