Nu săriți pe fereastră la cutremur!

203
Nu săriți pe fereastră, iar dacă dormiți, așteptați câteva momente pentru a vă orienta și apoi încercați să vă deplasați către un loc sigur - sunt două dintre regulile din ghidul de comportament în caz de cutremur, elaborat de Prefectura Capitalei, în colaborare cu ISU București.
Cei care rămân blocați în lift sunt sfătuiți să încerce să iasă cât mai repede, apăsând butonul de oprire și apoi butonul celui mai apropiat etaj. În condițiile în care sunteți prins sub dărâmături, esențial este să vă păstrați calmul. Nu trebuie să strigați, ci să încercați să vă păstrați energia! Pentru a fi localizat sub dărâmături de echipele de intervenție, loviți ritmic într-o țeavă sau într-un perete și încercați să vă acoperiți gura și nasul cu o batistă sau cu orice alt material textil.
În același ghid se subliniază că problemele nu s-au terminat în cazul celor care au supraviețuit cutremurului. Din acest motiv, cetățenii sunt sfătuiți să aibă în permanență pregătit un kit de supraviețuire, pe care să-l păstreze cât mai aproape de ieșire. Din kit nu trebuie să lipsească, printre altele, cinci litri de apă de persoană, conserve, un radio cu baterii, un fluier, haine de schimb și copii ale actelor importante (carte de identitate, contractul casei, asigurări, contracte, analize medicale etc.).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4404 secunde