Numărul șomerilor va crește la 1,2 milioane în România, în 2009, susțin liderii sindicali

412
Rata șomajului va depăși 8% în 2009, iar numărul șomerilor va trece de 1,2 milioane de persoane, în condițiile în care aproape 500.000 de români se vor întoarce în țară din Spania și Italia și în contextul dublării numărului șomerilor din România, estimează liderii sindicali, citați de NewsIn.
Reprezentanții principalelor confederații sindicale din țară susțin că domeniile cele mai grav afectate de criza economică internațională vor fi industria textilă, construcțiile, agricultura, industria construcțiilor de mașini și sectorul financiar.
"Din informațiile pe care le dețin știu că se vor întoarce în țară peste 500.000 de români din Spania și din Italia și în aceste condiții mă aștept ca numărul șomerilor să depășească cifra de un milion. Mulți se întorc în țară pentru că nu au vechime în țările în care au lucrat iar acum, cu creșterea numărului de disponibilizări, nu pot beneficia de șomaj acolo", a declarat, pentru NewsIn, președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
Liderul sindical a adăugat că revenirea românilor acasă va pune presiune pe economia "gri" întrucât foarte multe persoane vor lucra la firmele mici și vor contribui la creșterea evaziunii fiscale.
"Reîntoarcerea masivă a românilor va avea ca efect și creșterea evaziunii fiscale care va duce la blocarea posibilității de diminuare a impozitelor pe salarii întrucât vor fi mai puțini bani la buget", a explicat Hossu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5708 secunde