PNL cere premier tehnocrat, independent de Cotroceni, Băsescu se opune

444
Liderul PNL Crin Antonescu i-a prezentat șefului statului propunerea liberalilor, de numire a unui premier tehnocrat, independent de Cotroceni, actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis, șeful statului spune că nu poate accepta independent de Cotroceni, pentru că președintele îl desemnează.

"Noi avem o propunere pentru un premier independent care să-și alcătuiască o echipă guvernamentală din tehnocrați, din oameni care să poată gestiona marile probleme al țării. Propunerea noastră este Klaus Johannis, primarul Sibiului. Este o propunere cu care vom merge și la consultările cu celelalte partide, cu PSD, cu PDL, UDMR, cu care am și avut discuții și agreează o astfel de formulă", a spus Antonescu.

Liderul PNL a apreciat că este posibil ca o majoritate parlamentară să se constituie în sprijinul formulei propuse și că vor urma consultări cu partidele în această seară.

Crin Antonescu a mai spus că trebuie ca premierul, în opinia PNL, ar trebui să fie independent de Cotroceni.

Răspunsul șefului statului a fost că nu poate pune un premier independent de Cotroceni, pentru că președintele este cel care îl desemnează.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6551 secunde