Prețuri din ce în ce mai mari la alimente

424
În timp ce salariile au scăzut considerabil la toți angajații, atât la stat, cât și în sectorul privat, prețurile au crescut constant față de anul trecut.
Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, prețurile, atât la produsele alimentare, cât și la cele nealimentare, sunt mai mari cu câteva procente. Față de luna decembrie a anului trecut, mâncarea costă mai mult cu 5,51%, mărfurile nealimentare sunt mai scumpe cu 10,56%, iar serviciile cu 6,06%. Cea mai mare scumpire s-a înregistrat la legume și fructe. În general, prețurile la legume și fructe au crescut cu 14, respectiv 11%, iar pe cartofi am ajuns să plătim și cu un sfert mai mult decât plăteam în decembrie 2009. Uleiul comestibil s-a scumpit cu 16%, iar laptele și produsele lactate cu peste două procente. Numai la ouă a mai scăzut prețul cu aproximativ 15 procente.
În ceea ce privește produsele nealimentare, față de 2009, tutunul și țigările s-au scumpit cu 26,20%, însă și prețurile medicamentelor și ale articolelor medicale au crescut cu peste șapte procente. Scumpiri semnificative s-au înregistrat și la energia electrică – 8,58% și la serviciile de apă, canal și salubritate – 15,34%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7054 secunde