Reactorul 3 al centralei nucleare Fukushima 1 a fost avariat. Au existat scurgeri radioactive

190
Descoperirea a fost făcută în timp ce muncitorii încercau să reconecteze pompele de răcire la rețeaua electrică. Oficiali niponi au declarat că există dovezi ale unor scurgeri radioactive din miezul reactorului format dintr-un amestesc de uraniu și plutoniu, potrivit Realitatea.net.
China a anunțat în această dimineață că doi cetățeni japonezi au fost detectați cu un nivel de radiații ridicat. Cei doi primesc tratament medical și nu sunt un pericol pentru alte persoane, au dat asigurări autoritățile chineze. Între timp Japonia încearcă să gestioneze criza apei și alimentelor contaminate.

Deși nivelul iodului radioactiv a scăzut în apa din capitala niponă, autoritățile avertizează că alte trei prefecturi învecinate sunt încă afectate. Ca măsură de sigurață, părinții sunt sfătuiți să nu folosească apă de la robinet atunci când prepară mâncarea pentru bebeluși.

Particule radioactive au fost detectate în legume, fructe și carne din prefecturi socotite inițial în afara pericolului. Comercianții au început să piardă clienți văzând cu ochii.

Între timp, la centrala nucleară Fukushima 1 se continuă munca pentru conectarea pompelor de răcire ale reactorului 3 la rețeaua electrică. Doi muncitori internați în spital pentru că s-au expus unei cantități mari de radiații vor fi mutați astăzi în Insititutul Național pentru Științe Radiologice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8459 secunde