"Robert Turcescu va avea mandat plin ca președinte la TVR"

1120

Articole de la același autor

Potrivit unor surse democrat-liberale, jurnalistul Robert Turcescu va fi desemnat președinte-director general al SRTv. El urmează să colaboreze cu un Consiliu de Administrație (CA) numit în baza actualei legi de funcționare a instituției, în care o parte din membrii CA sunt numiți politic.
Aceleași surse au mai precizat că Turcescu va beneficia de susținerea coaliției de guvernământ pentru ocuparea postului de președinte-director general. "Robert Turcescu va avea un mandat plin ca președinte la TVR, iar numirile vor fi făcute politic, tot ca până acum", au afirmat sursele citate.
Astfel, Legea de funcționare a SRR și SRTv nu va fi modificată până la numirea noii conduceri a postului public de televiziune. În aceste condiții, Consiliul de Administrație demis în urma respingerii de către Parlament a raportului de activitate al SRTv pe anul 2008 va fi înlocuit cu un nou CA numit prin aceeași procedură. Totodată, este exclusă varianta numirii interimare a lui Robert Turcescu în calitate de președinte al TVR pentru a da posibilitatea schimbării legii și alegerea noului președinte în conformitate cu aceasta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6323 secunde