Senatorii au respins noua lege a SRR și SRTV

362
Plenul Senatului a respins astăzi noul proiect de lege privind funcționarea SRR și SRTv, cu 41 de voturi "împotrivă", 17 "pentru" și 14 abțineri, după ce solicitarea președintelui Comisiei de cultură, Sergiu Nicolaescu (PSD), de retrimitere la comisie nu a fost admisă. Senatul este camera decizională.
În debutul dezbaterilor pe această lege, Sergiu Nicolaescu a propus retrimiterea la comisie, afirmând că în prima fază senatorii s-au "pripit". "Vreau să fac mea culpa. Astăzi de dimineață m-am întâlnit cu niște sindicaliști din SRR și SRTv. Concluzia la care am ajuns este că în cadrul comisiei ne-am pripit. V-aș ruga să faceți o excepție și să amânați discutarea acestei legi, pentru că în condițiile actuale eu nu pot să o mai susțin", a declarat Nicolaescu.
Secretarul Comisiei, democrat-liberalul Radu F. Alexandru, s-a arătat împotriva propunerii, afirmând că senatorii se află într-o situație inedită, după ce președintele comisiei a prezentat plenului un raport favorabil în unanimitate, iar apoi cere retrimiterea la comisiei.
Mircea Geoană a făcut un apel către liderii de grupuri pentru a se sfătui în zilele următoare față de situația de interimat de la SRTv, urmând ca într-un viitor plen reunit să se găsească "o formulă de funcționare".
Numirea unui director interimar la SRTv a fost amânată marți, în plenul reunit al Parlamentului, așteptându-se decizia Senatului în privința legii SRR și SRTv, pe baza căreia vor fi numite noile Consilii de Administrație ale celor două instituții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9429 secunde