Traian Băsescu a cerut acordarea statutului de minoritate națională comunității de aromâni din Albania

350
Președintele Traian Băsescu efectuează, astăzi, o vizită oficială la Tirana, prilej cu care s-a întâlnit cu omologul său albanez, Bamir Topi. În discuțiile cu președintele albanez,Traian Băsescu a solicitat acordarea statutului de minoritate națională comunității de aromâni din Albania, considerată parte a poporului român.
"Am explicat domnului președinte importanța acordată de statul român drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, precum și tratamentul de care beneficiază în România, în conformitate cu Constituția României, minoritatea albaneză. România consideră că aromânii sunt cetățeni loiali ai statului albanez, fapt dovedit pe parcursul istoriei", a precizat Traian Băsescu, la finalul întrevederii cu liderul albanez, Bamir Topi.
Cei doi șefi de stat au discutat și despre consolidarea cooperării economice, astfel încât efectele crizei mondiale să nu afecteze relațiile bilaterale în domeniu. De asemenea, Traian Băsescu și Bamir Topi au stabilit organizarea unui Forum de afaceri în toamna acestui an.
În același context, la Tirana, cei doi lideri au semnat și documente bilaterale de cooperare în domeniul comunicațiilor și societăților informaționale, precum și în domeniul maritim.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8979 secunde