Ucraina acuză România că nu a respectat procedurile diplomatice

339
Ministerul Apărării de la Kiev a declarat joi pentru NewsIn că România nu a respectat procedurile diplomatice în cazul celor doi diplomați ucraineni expulzați și nu a comunicat oficial motivele acestei decizii, iar Kievul se consideră în consecință neîndreptățit și va avea o reacție pe măsură.

Contactat de NewsIn, biroul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării a confirmat că doi diplomați ucraineni au fost expulzați de România, însă afirmă că Bucureștiul nu a respectat procedurile obișnuite în asemenea cazuri și nu a explicat motivele pentru care a recurs la un asemenea gest. În consecință, a arătat ofițerul de presă, Ucraina este pe cale să răspundă în mod adecvat, întrucât consideră că este neîndreptățită.

"Poate că există motive pentru o asemenea expulzare, dar acestea nu au fost comunicate oficial", a declarat pentru NewsIn reprezentantul Ministerului Apărării de la Kiev. "Dacă ar fi fost repectate normele diplomatice, reacția Ucrainei ar fi fost alta", a completat oficialul ucrainean. Prin urmare, reacția părții ucrainene va fi adecvată, dar încă nu a fost luată o decizie concretă din partea factorilor politici responsabili, a precizat purtătorul de cuvânt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5535 secunde