Un român din zece suferă de boli de rinichi cronice

152
Peste 11% dintre români suferă de boli de rinichi cronice, iar 40% au hipertensiune arterială, afirmă medicii, potrivit cărora cele două afecțiuni au ca principală cauză stilul de viață nesănătos.
Studiile arată că bolile de rinichi cronice reprezintă un factor de risc major pentru afecțiunile cardio-vasculare, care reprezintă principala cauză de mortalitate atât în România, cât și în lume.
75% dintre pacienții cu boli de rinichi sufereau deja de diabet și hipertensiune, mai spun specialiștii, care consideră că toate aceste afecțiuni pot fi prevenite prin adaptarea și schimbarea modului de viață.
Conform estimărilor medicilor, diabetul determină o creștere de aproximativ 12 ori a riscului unei boli cronice de rinichi.
Boala de rinichi cronică este definită ca leziune renală persistentă sau reducere a funcției renale. Unul dintre principalele semne de îngrijorare este nivelul crescut de albumină în urină.
Pentru prevenirea bolilor de rinichi cronice, medicii recomandă menținerea și optimizarea stilului de viață, prin exerciții fizice zilnice și controlul precoce al hiperglicemiei și al tensiunii arteriale. Totodată, sunt necesare vizite anuale la medicul de familie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7909 secunde