UPDATE: CCR susține oficial că diminuarea cu 15% a pensiilor este neconstituțională

625
Curtea Constituțională a României (CCR) a transmis, în urmă cu puțin timp, un comunicat oficial privind ședințele desfășurate ieri și astăzi pentru a soluționa sesizările referitoare la neconstituționalitatea legilor austerității propuse de Guvernul Boc. Este vorba despre Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar și Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.
În cazul Legii privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, CCR susține că plenul a decis cu majoritate de voturi că dispozițiile articolului 9 sunt neconstituționale. Articolul 9 prevede diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, a indemnizației de însoțitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum și cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei.
În cazul Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, CCR a constatat că dispozițiile articolului1, litera c) sunt neconstituționale. Acest articol se referă la "pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor și judecătorilor, respectiv magistraților asistenți ai Curții Constituționale".
Aceste dispoziții sunt singurele care au fost declarate neconstituționale, CCR argumentând că toate celelalte articole nu încalcă Legea fundamentală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9278 secunde