UPDATE - VIDEO / O bombă a fost găsită pe calea ferată în Rusia

656

Articole de la același autor

UPDATE 15:05 / Circulația trenurilor a fost întreruptă în Rusia după ce o bombă a fost găsită pe calea ferată în timpul unui control.

***
UPDATE 10:35 / Purtătorul de cuvânt al Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) a declarat că "ambele explozii au fost executate de atentatori sinucigași de sex feminin".
***

Prima explozie, produsă în stația Lubianka la ora locală 7,56, a provocat moartea a 15 persoane aflate în tren și a 11 pe peron, potrivit autorităților, potrivit Realitatea.net. O a doua explozie s-a produs la ora 8,34, în stația de metrou Park Kultury, provocând moartea a 15 persoane. Informații privind producerea unei a treia explozii la metroul din Moscova, la stația Prospekt Mira, au început să circule la Moscova, dar Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat că ele nu se confirmă și că ar putea fi vorba despre o alarmă falsă.


BBC a prezentat primele imagini de după atentat




Potrivit primelor informații furnizate de Ministerul pentru Situații de Urgență, o explozie s-a produs în cel de-al doilea vagon al unui tren staționat pe peronul stației Lubianka din centrul capitalei ruse. În apropiere de locul exploziei se află sediul central al Serviciul Federal de Securitate Rus, fostul KGB.
Primul bilanț indică 14 morți în vagoane, 11 pe peron și cel puțin 10 răniți. A doua explozie s-a produs la scurt timp după aceea, într-o altă stație de metrou. 18 persoane și-ar fi pierdut viața.
Răniții sunt evacuați cu elicopterele, iar centrul Moscovei este blocat.
Exploziile s-au produs în cel mai aglomerat moment al dimineții. Prima explozie s-a produs la ora locală 07:56, a doua la ora 08:34.
Potrivit Interfax, un kamikaze s-ar fi aflat la originea deflagrației. Autoritățile ruse au deschis o anchetă pentru terorism.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5439 secunde