25.000 de sirieni vor fi transportați cu avionul în Canada până la finele anului

94
25.000 de sirieni vor fi transportați cu avionul în Canada până la finele anului - imigrant-1448297043.jpg

Articole recomandate

25.000 de refugați sirieni vor fi transportați cu avionul din Iordania spre Canada, începând cu 1 decembrie, a declarat ambasadorul canadei la Amman, Bruno Saccomani, potrivit AFP.

Canada a acceptat să primească 25.000 de refugiați în schimbul a 1,2 miliarde de dolari, amintește Agerpres.

Ottawa își va "onora angajamentul de a primi 25.000 de refugiați sirieni (din taberele de refugiați) din Iordania, Liban și din Turcia, înainte de sfârșitul anului", a spus ambasadorul într-o discuție cu premierul iordanian Abdallah Nsour.

"Costurile și alte detalii vor fi dezvăluite marți", a declarat, la rândul său, ministrul pentru imigrație canadian, John McCallum.

Presa canadiană a citat în ultimele zile un document confidențial potrivit căruia guvernul intenționează să transporte 900 de refugiați sirieni pe zi din Iordania spre Montreal și Toronto, începând cu 1 decembrie. Din aceste două orașe, ei vor fi direcționați către două baze militare din Ontario și Quebec sau vor fi găzduiți temporar. Ministrul canadian al sănătății, Jane Philpott, a calificat aceste informații ca fiind "depășite".

Potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută, 54% dintre canadieni se opun primirii în masă și rapide a refugiaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015
Stire din Actual : Valul de migranți se intensifică iar!
Pagina a fost generata in 0.7692 secunde