77 de morți în urma prăbușirii unui avion

444
77 de morți în urma prăbușirii unui avion - 4a6d0b5bc39ed0a26b04afec1026b984.jpg
Cel puțin 77 de persoane au murit, 26 au fost rănite și una este dată dispărută, în accidentul unui avion al companiei naționale Iran Air, produs duminică în apropiere de orașul Orumiyeh, în nord-vestul Iranului, potrivit unui nou bilanț al poliției anunțat ieri.
"Din nefericire, 77 dintre cetățenii noștri au fost uciși, 26 au fost răniți și spitalizați și o persoană este dată dispărută", a anunțat tele-viziunea de stat, citând un centru de informare al poliției.
Agenția de presă Isna a anunțat, ieri, același bilanț al victimelor, dar doi dispăruți.
"Avionul avea 105 per-soane aflate la bord, 94 de pasageri și 11 membri ai echipajului. Potrivit ultimelor date, 77 de persoane au murit, 26 au fost rănite și alte două sunt declarate dispărute", a declarat șeful comitetului de criză al Ministerului Transporturilor, Ahmad Majidi, pentru agenția Isna.
"Din cauza condițiilor me-teorologice, comandantul avi-onului nu a putut ateriza pe aeroportul din Orumiyeh, a vrut să revină dar din motive necunoscute s-a prăbușit la aproximativ cinci kilometri de aeroport", a declarat Majidi.
Accidentul a avut loc în apropiere de la Orumiyeh, un oraș din provincia muntoasă Azarbaijan, situat la 700 de kilometri nord-vest de Teheran, în jurul orei locale 19.45 (18.15 ora României).
Avionul IranAir, un Boeing 727, decolase de la Teheran cu o oră întârziere și s-ar fi prăbușit din cauza condițiilor meteoro-logice nefavorabile.
Potrivit oficialităților, eforturile de salvare sunt îngreunate de zăpadă, care are o înălțime de circa 70 de centimetri în zonă. Echipele de salvare curăță drumurile pentru a face posibil accesul la locul accidentului, iar 11 spitale sunt în alertă pentru a primi răniții, a precizat Khaledi.
"Din fericire, potrivit in-formațiilor, avionul nu a explodat la impact, iar accidentul este posibil să fi avut loc atunci când avionul se apropia deja de destinație și de sol", a afirmat șeful serviciilor iraniene pentru situații de urgență, Gholareza Masoomi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9151 secunde