Concurs 8.000 de metri alocați primei ediții Tinimtex din 2009

1875

Articole de la același autor

Ieri, la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța a avut loc o conferință de presă ce a avut ca subiect principal cea de-a 43-a ediție a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte Tinimtex, desfășurat în Constanța în perioada 25 februarie - 1 martie 2009.
"Pentru noi, este o ediție foarte importantă, fiind prima organizată sub coordonarea directă a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, cât și pentru faptul că această perioadă a coincis cu marile probleme de ordin economic cu care se confruntă economia românească, afectată de criza economică și financiară", a declarat președintele CCINA, Mihai Daraban.
"Astfel, se dorește susținerea și încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii din industria textilă, iar noi, organizatorii, dorim să creăm un mediu cât mai potrivit pentru încheierea de noi contracte și stabilirea de contacte între producători și comercianți", a mai explicat Mihai Daraban.
Federația Patronală a Textilelor, Confecțiilor și Pielăriei (Fepaius) a atras atenția la conferință, asupra schimbărilor survenite în industria textilă românească și nu numai. "Costurile cu utilitățile au crescut, costurile salariale s-au mărit în mod simțitor. Acestea, împreună cu liberalizarea comerțului mondial cu asemenea produse au făcut ca exporturile României să scadă cu aproape 30% în ultimii trei ani", a afirmat președintele Fepaius, Aureliențu Popescu.
Târgul va fi structurat în zece saloane specializate și reunește un număr de 300 de producători și importatori din toată țara (65% producători și 35% importatori), acoperind o suprafață de 8.000 de metri.
La prima ediție din 2009 a Tinimtex, ponderea grupelor de produse este următoarea: confecții textile adulți - 46%, încălțăminte și marochinărie - 25%, confecții piele și blană - 13%, tricotaje și confecții copii - 10%, de-corațiuni interioare și lenjerii de pat - 6%.
Prin participarea la Tinimtex, firmele expozante își vor putea prezenta noile colecții primăvară - vară și vor beneficia de comunicarea directă între producător și comerciant.
De asemenea, la conferința de presă a fost prezentat și programul complet al târgurilor și expozițiilor organizate în 2009.
"În 2009, se va organiza doar un târg de mașini, nu două, ca în anii precedenți. Constanța nu poate suporta două astfel de târguri, precum nu poate suporta nici două târguri de ambarcațiuni. S-au amânat târguri la nivel mondial din cauza crizei și lipsei cererii din acest segment de lux. Trebuie deblocată cât mai repede finanțarea, iar băncile să reia procesul de creditare, pentru că doar prin credite se pot lua astfel de produse", a declarat la conferința de presă, directorul general CCINA Constanța, Ion Jugănaru.

Programul târgurilor din domeniul industriei ușoare, în 2009
- Târgul pentru nunți, 26 - 29 martie 2009
- Târgul național de îmbrăcăminte - încălțăminte Confintex și cadouri de paște, 8 - 12 aprilie 2009
- Tinimtex, ediția de Primăvară, 13 -17 mai 2009
- Tinimtex, ediția de toamnă, 9 - 13 septembrie 2009
- Târgul național de îmbrăcăminte - încălțăminte Confintex, 11 - 15 noiembrie 2009
- Târgul național de îmbrăcăminte - încălțăminte Confintex, ediția de iarnă, 2 - 6 decembrie 2009

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1711 secunde