A început bătălia pentru Lisiceansk, ultimul bastion ucrainean din Lugansk

164
A început bătălia pentru Lisiceansk, ultimul bastion ucrainean din Lugansk - fondlisiceansk-1656856421.jpg

Articole de la același autor

Rușii ar fi aproape să pună mâna pe Lisiceansk. Asta spun jurnaliștii occidentali aflați în această țară, care precizează că informația nu e confirmată și de oficialii de la Kiev. Cucerirea localității le-ar permite soldaților Moscovei să înainteze către alte două oraşe mari din Donbas. Între timp, militarii lui Putin au lansat un nou atac major în regiunea Harkov, dar și în Nikolaev, unde au fost explozii puternice.
 

Orașul Lisiceansk din estul Ucrainei se află în centrul revendicărilor atât de către forțele ruse, cât și de cele ucrainene, care spun că dețin controlul, scrie BBC.

Ucraina spune că forțele sale rezistă bombardamentelor rusești intense asupra orașului și insistă că localitatea nu a fost ocupată de ruși.


Pe de altă parte însă, separatiștii susținuți de ruși spun că au intrat cu succes în oraș și au ajuns în centrul acestuia. Mass-media rusă a arătat videoclipuri cu forțele separatiste sau ruse care ar defila pe străzi.

Surse ruse au postat, de asemenea, pe Twitter un videoclip cu steagul sovietic care ar fi fost plasat în centrul administrativ ruinat al orașului, dar acest lucru nu a fost verificat.

Este ultimul oraș deținut de ucrainenii din Lugansk, după ce Rusia a obținut controlul asupra Severodonețk, luna trecută.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Haida, a declarat că forțele ruse înconjoară orașul asediat din toate părțile.

Rodion Miroshnik, ambasadorul în Rusia al Republicii Populare Lugansk, a declarat pentru televiziunea rusă că Lisiceansk este sub control, dar nu a fost încă eliberat.


„Atacuri brutale continuă să aibă loc pe întreaga linie a frontului. În Donbas, unde este epicentrul, bineînțeles, dar și în orașele din regiunea Lugansk. Activitățile ostile se intensifică în regiunea Harkov. Am reușit să dăm forțele de ocupație afară din Ivanivka din regiunea Herson.


Există un sentiment de relaxare în multe orașe din spatele frontului, dar războiul nu este gata. Este acolo. Din păcate, brutalitatea luptelor crește, iar noi nu trebuie să uităm. Așa ne asigurăm că ajutăm armata, ajutăm voluntarii, îi ajutăm pe toți cei care au rămas singuri”, a declarat Volodimir Zelenski.


În regiunea Nikolaev au fost explozii puternice, cauzate de rachete. Sirenele de atac aerian s-au auzit aproape două ore. O altă rachetă rusă a vizat un oraș din regiunea Odesa, dar a fost doborâtă înainte să-și atingă ținta.

Flancul sudic este, însă, unul secundar, pentru că principalele lupte sunt în Donbas. Armata lui Putin are superioritate, dar ucrainenii reușesc să dea lovituri. De exemplu, un depozit cu muniție de lângă Popasna a fost aruncat în aer.

Ucrainenii speră ca în curând să le îngreuneze rușilor misiunea, pentru că vor primi noi sisteme avansate de apărare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4053 secunde