A început pelerinajul la Mecca, după doi ani de pandemie

198
A început pelerinajul la Mecca, după doi ani de pandemie - 125355603hajjgettyimages91445852-1656698430.jpg

Articole de la același autor

Mii de pelerini au început să sosească vineri în orașul sfânt Mecca din Arabia Saudită, printre aproximativ un milion de musulmani care se așteaptă să participe la sezonul de pelerinaj Hajj 2022, după doi ani de perturbări majore cauzate de pandemia de COVID, potrivit Antena3.ro


Îmbrăcați în alb, cu umbrele împotriva soarelui arzător al deșertului, sute au îndeplinit primul ritual al haj-ului, care implică plimbarea în cerc în jurul Kaaba, clădirea sacră din centrul Marii Moschei din Mecca.

„Lăudat să fie Dumnezeu... Este imposibil să-mi descriu sentimentele chiar acum”, a spus Ahmed Sayed Mahmoud, un pelerin egiptean. „Să fiu în Marea Moschee și în țara celor două sfinte moschei mă face foarte fericit”.

Arabia Saudită, care găzduiește cele mai sfinte locuri ale islamului din Mecca și Medina, a permis acest an accesul călătorilor străini. Doar câteva mii de cetățeni și rezidenți saudiți au participat la pelerinajul anual în ultimii doi ani, deoarece COVID-19 a făcut ravagii în economia globală și a redus călătoriile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.478 secunde