A murit fostul ministru de externe și vicecancelar german Guido Westerwelle

121
A murit fostul ministru de externe și vicecancelar german Guido Westerwelle - guidowesterwelle-1458324227.jpg

Articole recomandate

Guido Westerwelle, fost ministru de externe și vicecancelar al Germaniei, a murit la vârsta de 54 de ani, a anunțat fundația sa pe pagina ei de Facebook, relatează Agerpres.ro.



Westerwelle a murit din cauza unor complicații provocate de leucemia acută de care suferea, cu care a fost diagnosticat în iunie 2014. El beneficia de tratament spitalicesc de mai multe luni.

Pe site-ul organizației caritabile este postată o fotografie a lui Guido Westerwelle împreună cu soțul său Michael Mronz și mesajul: 'Ne-am luptat. Am crezut că putem reuși. Suntem recunoscători pentru timpul incredibil pe care l-am petrecut împreună. Dragostea rămâne.'

De asemenea, fundația Westerwelle menționează pe pagina sa de Facebook că el a murit pe 18 martie 'în spitalul universitar din Koln, din cauza efectelor tratamentului primit pentru leucemie.'

Primul ministru care a recunoscut vreodată că e homosexual dintr-un guvern al Germaniei, Westerwelle a jucat un rol de prim-plan în politica germană, mai întâi în Germania Federală în anii '80 și apoi ca lider al partidului pro-business Democrații Liberi (FDP).

El a deținut funcția de vicecancelar între 2009-2011 și a fost ministru de externe în cel de-al doilea guvern al Angelei Merkel între 2009 și 2013.

Trecerea sa pe la Ministerul de Externe a fost foarte criticată în Germania, unele persoane reproșându-i că nu cunoștea foarte bine dosarele, comentează AFP. În ultimele luni în care a ocupat această funcție Guido Westerwelle se declanșase criza politică din Ucraina care s-a soldat în februarie 2014 cu fuga președintelui Viktor Ianukovici, în urma manifestațiilor opoziției.

În 2015, fostul ministru de externe a publicat o carte despre lupta sa cu cancerul intitulată 'Zwischen zwei Leben' (Între două vieți — n.r.). Într-un interviu pentru revista Der Spiegel, el afirma în noiembrie anul trecut că își dorește 'foarte mult să mai trăiască'.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.094 secunde