A vrut să arunce blocul în aer, dar a sărit cu toporul la polițiști

365
Un bărbat, care locuiește la etajul patru al unui bloc din Poarta 6, a pus pe jar autoritățile după ce a dat drumul la gazul din butelie amenințând că aruncă blocul în aer, fără să-și motiveze gestul.

Pensionarul Mircea Sibicianu locuiește singur într-un apartament al blocului FB8, scara B, de pe strada Austrului, din cartierul Poarta 6. În cursul zilei de ieri, în jurul orei 14, bărbatul a făcut o criză de nervi și a dat foc ușii de la baia locuinței.
La scurt timp, bărbatului i-a venit o altă idee și, în nebunia lui, a stins incendiul, după care a dat drumul la gazul din butelie urlând că va arunca blocul în aer.
Speriați, vecinii, care deja intraseră în panică din cauza mirosului de butan ce cuprinsese întreaga scară, au sunat la 112 și au alertat autoritățile.
Imediat, la fața locului au venit Ambulanța, Pompierii și Poliția.
Inițial, oamenii legii au încercat să-l ia cu vorba bună pe "terorist", însă și-au dat repede seama că nu au cu cine se înțelege.
În consecință, s-au urcat pe acoperișul blocului și au spart geamul a două ferestre intrând astfel în locuință, unul dintre pompieri fiind rănit la o mână. Cu toate acestea, individul a devenit deosebit de violent, sărind cu toporul la oamenii legii.
"Acțiunea de intervenție a fost foarte grea. Ne gândeam că în orice moment poate aprinde o brichetă și totul va sări în aer. Atunci când am intrat în casă peste el, individul a devenit deosebit de periculos și a sărit cu toporul la noi" a spus șeful DIAS, comisarul șef Emanoil Moraru.
În cele din urmă, oamenii legii l-au imobilizat pe bărbat, însă nici după ce s-a văzut cu mâinile legate nu s-a liniștit.
Bărbatul a fost condus la Ambulanța care îl aștepta la scară, unde medicii i-au administrat un calmant.
Ulterior, a fost transportat la Spitalul de la Palazu Mare, unde, probabil, va rămâne o vreme internat.
Adjunctul șefului Secției 5 Poliție, subcomisarul Lucian Dinulescu, a declarat că Mircea Sibicianu locuiește de mai mult timp la această adresă, nu a mai fost niciodată reclamat și nu se află în evidență cu probleme psihice.
De partea cealaltă, vecinii, care s-au speriat foarte tare, au spus că Sibiceanu locuiește singur și nu le-a creat niciodată probleme.
"Nea Mircea este un om foarte bun, nu știu ce l-a apucat să facă chestia asta. Nu-l credeam în stare de așa ceva. M-am speriat îngrozitor când am simțit miros de butan" a declarat una dintre vecinele de palier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6658 secunde