ADMITERE FACULTATE: Concurență de 4 pe un loc la Academia de Poliție

462
ADMITERE FACULTATE: Concurență de 4 pe un loc la Academia de Poliție - academiadepolitie94755600-1310887901.jpg

Articole recomandate

Tânăr, înalt, inteligent și sportiv. Acesta este profilul candidatului ideal la Academia de Poliție, iar foarte mulți tineri cred că se și potrivesc descrierii. Concurența este mare, dar și probele sunt dificile, deși, de exemplu, cei care termină studiile anul acesta vor fi încadrați în funcție de-abia în 2012, scrie Realitatea.net. Până acum, șansele la angajare ale celor care absolveau Academia de Poliție erau destul de mari, însă, anul acesta, din lipsă de fonduri, încadrarea pe funcție nu se mai face imediat ce termină Academia de Poliție. Acest termen a fost amânat pentru 2012.

Concurența este totuși mare, sunt foarte mulți absolvenți de liceu care vor să îmbrace uniforma de polițist sau de pompier. Pe cele 551 de locuri scoase la concurs, până duminică dimineață se înscriseseră 2.164 de candidați, o concurență de 4 pe loc. Anul trecut, la examenul de admitere, concurența a fost de 10 candidați pe loc. Anul acesta, înscrierile continuă până duminică, la ora 16.00.

Candidații trebuie să treacă prin destul de multe probe, sportive și medicale. Înălțimea este un criteriu care se ia în calcul: 1,65 la fete și 1,70 la băieți. La probele medicale se ia în calcul un examen cardiologic. Fetele au parte chiar de un control ginecologic. La sport, se dă alergare de viteză sau de rezistență. Se dă și un examen scris la română sau la istorie și la o limbă străină, la alegere.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5183 secunde