Raport al Comisiei Europene

Afluxul masiv al muncitorilor din Europa de Est este nefondat

184
1
Afluxul masiv al muncitorilor  din Europa de Est este nefondat - aflux-1389704991.jpg

Articole recomandate

Muncitorii din Europa de Est, inclusiv românii și bulgarii, reprezintă un avantaj pentru economiile altor state UE, a afirmat Comisia Europeană (CE), subliniind că spectrul unui aflux masiv al acestor muncitori este nefondat, relatează site-ul Radioteleviziunii Belgiene Francofone.

"Muncitorii originari din Europa de Est vin să completeze muncitorii locali și tind să nu ia locurile de muncă ale muncitorilor din țara gazdă", a subliniat comisarul european însărcinat cu Afaceri Sociale, Laszlo Andor.

"Acești muncitori sunt contribuabili neți la sistemele sociale din țările gazdă", a declarat el, respingând teza celor care-i acuză pe muncitorii din Est că vin în Occident să profite pe nedrept de avantaje sociale.

Andor a prezentat în acest sens un nou ghid practic CE vizând aplicarea corectă a regulilor UE în domeniul securității sociale.

"Legislația europeană conține garanții precise care împiedică cetățenii să abuzeze de regimurile securității sociale în alte țări ale Uniunii", a subliniat el.

v v v

De la 1 ianuarie, românii și bulgarii pot munci în orice stat membru UE. Restricțiile care erau în vigoare în nouă țări, inclusiv în Germania, Marea Britanie și Franța, au fost anulate la această dată, după șapte ani de la aderarea României și Bulgariei la UE, provocând uneori temeri cu privire la un aflux de cetățeni din aceste țări, care sunt nejustificate în opinia CE.

Pe de altă parte, potrivit ediției on-line a publicației European Voice, Laszlo Andor a caracterizat dezbaterea "din anumite state membre" ca "emoțională și eronată". 

Comentează știrea

christian louboutin shoes
28 februarie 2014
christian louboutin shoes

christian louboutin high heels 2012 Stiri Actual : Afluxul masiv al muncitorilor din Europa de Est este nefondat | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin shoes http://dmm.k8srr.com/images/christian-louboutin-outlet-usa.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3839 secunde