Alertă în Canada. Cutremurul de 7.7 grade a avut zece replici mari!

170
Alertă în Canada. Cutremurul de 7.7 grade a avut zece replici mari! - 4-1351424011.jpg

Cutremurul din Canada a fost urmat de cel puțin zece replici cu magnitudine mai mică decât cea a seismului inițial, relatează CNN. Ultima a fost un seism cu magnitudinea de cinci grade pe scara Richter.


Arhipelagul Hawaii a fost lovit aseară de un tsunami provocat de seismul din Canada, ceea ce a determinat autoritățile să ceară unui număr de 100.000 de persoane să se refugieze în locuri mai înalte, transmite Reuters, citată de realitatea.net.

Un cutremur cu magnitudinea 7,7 a lovit aseară coasta de vest a Canadei, fiind declanșată alerta de tsunami, a anunțat Institutul american de geofizică.

Epicentrul seismului, care s-a produs la ora locală 20.04 (duminică, 05.04, ora României), a fost localizat în Insulele Queen Charlotte, la circa 200 de kilometri sud-sud-vest de portul Prince Rupert de pe litoralul canadian.


Centrul de alertă pentru tsunami al Pacificului a emis un buletin subliniind că există riscul producerii de tsunami pe coasta de vest a continentului nord-american, din Alsaka și până în nordul Insulei Vancouver, informează aceeași sursă.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Actual : Cutremur în Costa Rica!
Vineri, 26 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Cutremur puternic în sudul Italiei
Vineri, 26 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Un nou cutremur s-a produs în Vrancea!
Joi, 25 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : Cutremur în Vrancea!
Pagina a fost generata in 0.2536 secunde