ALERTĂ ÎN MAREA NEAGRĂ! Navă britanică, la un pas de coliziune cu un vas rus

257
ALERTĂ ÎN MAREA NEAGRĂ! Navă britanică, la un pas de coliziune cu un vas rus - hmsenterprise-1518683696.jpg

Articole recomandate

O navă militară britanică ce revenea de la exerciții efectuate în comun cu ambarcațiuni ale Forțelor Navale române a fost aproape de o coliziune cu un vas militar rus, în sud-vestul Mării Negre, afirmă surse citate de presa britanică, dar oficiali din Ministerul rus al Apărării au negat informațiile, notează realitatea.net.


Nava multirol HMS Enterprise, aparținând Forțelor Navale Regale britanice, a trecut la o distanță de doar câțiva metri de vasul militar rus de aprovizionare Kyzyl-60, în sud-vestul Mării Negre, în apropiere de intrarea în Strâmtoarea Bosfor, au declarat surse citate de tabloidul britanic Daily Star.


În momentul presupusului incident, HMS Enterprise se îndreapta spre Strâmtoarea Bosfor și Marea Mediterană, după efectuarea de exerciții militare în Marea Neagră cu nave din România și Turcia.


Nava rusă Kyzyl-60 revenea în Rusia după ce a participat la operațiuni în estul Mării Mediterane, în largul portului sirian Tartus.


Administrația Vladimir Putin a negat informațiile


Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că nu a existat niciun risc de coliziune între cele două nave. "Nu au avut loc manevre periculoase între navele Kyzyl-60 și HMS Enterprise", a declarat căpitanul Viacheslav Truhaciov, purtătorul de cuvânt al Flotei ruse a Mării Negre, citat de agenția Tass.


Alți oficiali din cadrul Ministerului rus al Apărării au declarat că cele două nave au trecut la distanța de circa 185 de metri una de cealaltă.


Nave din cadrul Forței maritime de reacție rapidă a NATO au efectuat săptămâna trecută exerciții împreună cu Forțele navale române, în Marea Neagră, în scopul intensificării abilității Alianței Nord-Atlantice de a proteja "suveranitatea națională" prin apărarea colectivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0967 secunde