Ambasadoarea SUA la București: Orice țară care trece prin alegeri, inclusiv România, este o țintă pentru ruși

155
Ambasadoarea SUA la București: Orice țară care trece prin alegeri, inclusiv România, este o țintă pentru ruși - ambasadoarea-sua-alegeri-romania-1707761034.jpg

Articole de la același autor

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro, întrebată dacă există un interes şi un pericol ca Rusia să influenţeze alegerile din România, că țara noastră trece prin alegeri în acest an, ar reprezenta o ţintă pentru ruşi, ES a răspuns:


„Cred că da. Acest risc există şi nu doar în România. Vedem cum Rusia foloseşte dezinformarea, influenţa malignă, tactici de intimidare în multe ţări, inclusiv în ţara mea, în Statele Unite. Aşa că da, cred că România - orice ţară care trece prin alegeri în acest an - este o ţintă pentru ruşi.


Aşa că este foarte important ca într-un an electoral să existe o bună educaţie a alegătorilor, ca mass-media pe care ne bazăm să împărtăşească informaţii bune, să investigheze poveştile care se pot răspândi, să demonstreze dacă sunt adevărate sau nu. Şi este important ca fiecare cetăţean, ca fiecare alegător să se gândească în mod critic la informaţiile pe care le aude”, a afirmat diplomatul.


În opinia sa, cu reţelele sociale pe care le avem în zilele noastre, este foarte uşor să răspândeşti o minciună sau să răspândeşti o poveste care îi înfurie sau îi supără pe oameni, poate chiar îi determină să iasă în stradă şi să protesteze.


„Şi vedem că acest tip de dezinformare este folosit pentru a încerca să divizeze oamenii, pentru a crea provocări, pentru a răspândi informaţii care nu sunt absolut deloc adevărate, care îi supără pe oameni. Aşa că, în mod cert, cred că România va fi o ţintă. Ţara noastră va fi o ţintă. Alte ţări vor fi o ţintă pentru acest tip de dezinformare. Cu toţii trebuie să lucrăm împreună - cetăţeni, guvernanţi, jurnalişti - pentru a încerca să contracarăm acest tip de efort al Rusiei”, a conchis Kavalec.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5897 secunde