Annalena Baerbock: Israelul trebuie să renunţe la controlul asupra Fâşiei Gaza după război

279
Annalena Baerbock: Israelul trebuie să renunţe la controlul asupra Fâşiei Gaza după război - 1-1711701003.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că Israelul ar trebui să renunţe la controlul asupra Fâşiei Gaza odată ce războiul împotriva Hamas se va termina, informează agenţia DPA.

Întrebată cine ar trebui să fie responsabil în Fâşia Gaza după încheierea războiului, Baerbock a răspuns că „palestinienii - eliberaţi de Hamas, fără teroare, auto-determinaţi şi cu un guvern liber ales al tuturor. Palestinienii, inclusiv în Cisiordania, ar trebui să fie la conducere”. „Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte”, a adăugat ea, „dar nu trebuie să pierdem din vedere orizontul politic, mai ales acum, în timpul războiului”.

Baerbock a spus că guvernul german lucrează cu parteneri arabi pentru a se asigura că soluţia celor două state rămâne viabilă. Aceasta include construirea unei infrastructuri civile, reformarea Autorităţii Naţionale Palestiniene, reconstrucţia economică şi o structură de securitate, inclusiv garanţii de securitate pentru Israel şi palestinieni.

„Şi aceasta include să se reamintească guvernului israelian că politica de colonizare nu numai că obstrucţionează un stat palestinian, ci şi, literalmente, obstrucţionează pacea. Pentru că numai soluţia cu două state poate aduce pacea şi securitatea de durată pentru poporul Israelului”, a spus ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.5028 secunde