ANRM: "Roșia Montană Gold Corporation a cerut prelungirea licenței de exploatarea din Munții Apuseni"

223
ANRM:

Articole de la același autor

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a confirmat, miercuri, că Roșia Montană Gold Corporation S.A. a solicitat prelungirea licenței de concesiune pentru exploatare în perimetrul Roșia Montană.


La Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) s-a înregistrat solicitarea de prelungire a licenței de concesiune pentru exploatare în perimetrul Roșia Montană, sub numărul 3423/06.03.2024, de la Roșia Montană Gold Corporation S.A., a transmis instituția, la solicitarea Gândul.


Licența de concesiune pentru exploatare de minereuri auro-argentifere, în vigoare, deținută în prezent de societatea ROȘIA MONTANĂ GOLD CORPORATION SA (RMGC) pentru perimetrul Roșia Montană, este în vigoare până pe 20 iunie 2024, conform informațiilor oficiale ale ANRM.


„Solicitarea însoțită de documentația aferentă a fost depusă la ANRM, prin servicii poștale. În acest moment documentația este în analiză la direcțiile de specialitate, urmând ca până la data de 20.06.2024, ANRM să decidă cu privire la această solicitare, pe baza tuturor prevederilor legale în vigoare”, au detaliat oficialii ANRM.


România a câștigat la Washington procesul deschis de Gabriel Resources


România a câștigat, la Tribunalul de Arbitraj din Washington, pe 8 martie, procesul intentat de Gabriel Resources Ltd., după ce compania care deținea pachetul majoritar de acțiuni, de 80,6858%, la compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) s-a considerat prejudiciată de statul român prin refuzul de a autoriza proiectul minier.


Pe 11 martie, Compania Gabriel Resources a anunțat, printr-un comunicat de presă, că la acel moment avea doar 2,7 milioane de dolari canadieni, lăsând să se înțeleagă că este foarte dificil să plătească despăgubirea către România. Ulterior, ANAF ar pus sechestru pe acțiunile companiei Gabriel Resources, informație confirmată de premierul Marcel Ciolacu.


Gabriel Resources Ltd. Canada deținea pachetul majoritar de acțiuni, de 80,6858% la compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, restul fiind controlat de statul român, prin Minvest Roșia Montană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6548 secunde