Apar primele temeri: "Victoria vine cu un cost mare"

145
Apar primele temeri:

Articole recomandate

Premierul britanic David Cameron a reușit să obțină un acord de reformă de la partenerii săi europeni, însă acum apar temeri că și alte țări din Uniunea Europeană vor solicita "statut special", ceea ce ar fractura și mai mult Europa, relatează EUbusiness.

Cameron a obținut răspunsuri pozitive la cererile sale cheie de reformă, cu patru luni înaintea unui referendum privind apartenența Marii Britanii la UE, stârnind critici din partea Franței că aceasta ar putea deschide calea pentru o Uniune Europeană "cu autoservire".

Marea Britanie, membră a UE din 1973, are deja opțiuni de retragere din majoritatea politicilor comunitare importante, printre care obligația de a adera la zona Euro sau la spațiul Schengen de liberă circulație.

Însă, Cameron a spus că mai sunt totuși necesare schimbări pentru o victorie la referendum, programat pentru 23 iunie, când poporul britanic va fi întrebat în legătură cu rămânerea sau ieșirea din blocul comunitar, notează EUbusiness.

Astfel că, nefiind dispuși să se confrunte cu și mai multe probleme, în contextul deja al crizei refugiaților, cei 28 de lideri europeni au ajuns la un acord după 30 de ore de discuții.

"Victoria vine cu un cost mare, în contextul în care fracturarea Europei prin șantaj cu referendum se poate face atât de ușor", au atras atenția eurodeputații socialiști francezi după acordul de vineri, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Februarie 2016
Stire din Actual : "Brexit": "S-a ajuns la un acord"
Pagina a fost generata in 0.5511 secunde