Aproape 300.000 de oameni au fost evacuați prin coridoare umanitare în timpul războiului din Ucraina

126
Aproape 300.000 de oameni au fost evacuați prin coridoare umanitare în timpul războiului din Ucraina - cordon-1650380281.jpg

Articole de la același autor

De la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei și până în prezent, aproape 300.000 de civili au fost evacuați prin coridoarele umanitare, conform ultimelor rapoarte de la Ministerul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar .


„Aproape 300.000 de civili au fost deja evacuați prin coridoarele umanitare”, se arată în comunicat. De la declanșarea invaziei ruse, guvernul ucrainean a propus mai mult de 340 de coridoare umanitare.

„Forțele ruse de ocupație au fost de acord cu aproximativ 300, de fapt au fost 176. Motivul – încălcări regulate ale regimului de tăcere al inamicului, precum și întârzierea și confiscarea autobuzelor de evacuare, ajutor umanitar etc.”, – a adăugat Ministerul Reintegrării.

Potrivit Realitatea.net oficialii ucraineni atrag atenția asupra faptului că toate coridoarele umanitare au rămas închise astăzi, în estul Ucrainei, din cauza bombardamentelor intense ale armatei ruse.


„Ocupanții au refuzat să le dea drumul civililor de la Mariupol, inclusiv la uzina Azovstal: pentru femei, copii și alți civili, în ciuda solicitării de ieri din partea autorităților ucrainene”, a spus ministerul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4163 secunde